Изборът за председател на 45-тото Народното събрание бе между Ива Митева от Има

...
Изборът за председател на 45-тото Народното събрание бе между Ива Митева от Има
Коментари Харесай

Ето го ръководството на 45-тото Народно събрание

 Изборът за председател на 45-тото Народното събрание бе между Ива Митева от " ИТН " и  от ГЕРБ. Митева получи 163 гласа " за ", " срещу " - 0 и " въздържали се " - 79. 

Кандидатурата й бе издигната от " ИТН " и подкрепена от болшинството от депутатите. 

Кандидатурата на Караянчева получи единствено 75 гласа " за ", а останалите депутати бяха " срещу ".

Нейни заместници ще бъдат, Виктория Василева от " ИТН ", от Българска социалистическа партия, Мукаддес Налбант от Движение за права и свободи, Атанас Атансов от " Демократична България " и Татяна Дончева от " Изпарви се! Мутри Вън! ".

Митева е приключила е право в Софийския университет, тя е неприсъствен докторант по Конституционно право в Института за страната и правото на Българска академия на науките и е отчислена с право на отбрана предходната година.

Хоноруван учител е в Нов Български университет. Досега Митева оглавяваше дирекция " Законодателна активност и право на Европейски Съюз " в Народното събрание и за разлика от множеството депутати на Трифонов, е позната на медиите и на част от депутатите, тъй като в продължение на години работеше към правната комисия. Тя е взела участие в законодателните промени, които провокираха огромни терзания преди изборите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР